Kiemelt kép

Mozgásterápia

Egyéni TSMT terápia - 3 hónapos kortól

Egyéni TSMT terápia (TSMT I. - Tervezett Szenzomotoros Tréning) 3 hónapos kortól 9-10 éves korig alkalmas a fejlődésben lévő elmaradás, eltérő fejlődés kezelésére.


Főként mozgásfejlődés, beszédfejlődés eltérése, késése; magatartási zavarok, figyelemzavar, hiperaktivitás, autizmus spektrum zavar, súlyos beszédhibák esetén hatásos.

Az idegrendszer érését serkentjük változatos gyakorlatokkal. Abban az esetben is ezt a terápiás formát választjuk, ha a vizsgálat eredménye ezt indokolja, vagy a gyermek nem együttműködő, nem hozható vizsgálati helyzetbe, esetleg a heti rendszerességű csoportos foglalkozásba való eljutás akadályba ütközik. Ekkor a gyermek 18-24 gyakorlatból álló tréningsort kap, amelyet otthon heti 3-5 alkalommal a megbeszéltek és betanult módon végez a pici a szülővel.Több mint ezer feladatból választva, a gyermek vizsgálati eredményét alapul véve állítjuk össze a feladatsort és betanítunk a szülőknek, amelyet otthon végeznek gyermekükkel. Így a tréning idején együtt van a család, s így a családi köteléket erősítő hatása sem elhanyagolható.
2–3-4 hetente kontrollvizsgálat keretében bemutatják az aktuális állapotot és új tréningsort kap a gyermek, vagy a korábbi torna kerül átírásra.

Egy-egy tréninget 8-12 hétig kell a gyermek állapotának megfelelő mennyiségben végrehajtani. 
Általában 3-6 egyéni tréning után jutnak a gyerekek olyan fejlettségi szintre, hogy képesek legyenek a csoportos TSMT-fejlesztésben részt venni. 

A gyakorlatokat mondókával, dalokkal kísérjük, és a szülők is könnyen meg tudják tanulni ezeket. Beépül a napirendbe, a szülők maguk is testközelből látják a változásokat, több dolgot megtudnak a gyermekükről. A javulás beindulásával a feladatsor egyre nehezebbé válik, mindig az aktuális tudásszintnek megfelelően. Néhány egyszerű eszközt kell beszerezni hozzá.

 Fel↑