Kiemelt kép

Könyvajánló
Motto: "Vedd észre a jót, és tedd szóvá!"
A pedagógusok, de sok szülő is tudja: a mai kor gyermeke más. Rengeteg információ éri őket, sok érdekes dolog történik körülöttük, többezer inger éri gyermekeinket naponta, akár az egy évtizeddel ezelőtthöz képest is. 

Valljuk be: a tanulás ehhez képest nem túlzottan érdekes tevékenység. 

A Látogatás könyvek színes képi világa ezért igyekszik élményszerűen átadni a tudást a gyermekeknek, hiszen tudjuk: élmény nélkül nincs hatékony tanulás. Míg a kicsiknél a játékosság alapvető fontosságú, hiszen nem szabad pszichés terhet raknunk a gyermekeinkre, addig a 6–10 éves kor az önbecsülés kialakulásának időszaka a gyermek életében. 

Ebben a korban a pozitív megerősítéssel, a bátorítással lehet elérni eredményeket. Ha valami nem úgy sikerül, nem baj, de tudja gyermekünk, diákunk, hogy bízunk benne, tudjuk, hogy képes a feladatok megoldására. 

A motiváció és a tanulási tevékenység kölcsönhatásban vannak. 

A motivált állapot a tanulás pszichés feltétele. A motiváció kulcsszerepet játszik a tanulás, - de mi felnőttek is tudjuk - bármilyen cél elérése során. Csak a gyermek motivált állapotában érhető el, hogy érdekelt legyen a tanulási folyamatban. 

A tanulás önálló tevékenység, senki sem képes a gyermek helyett tanulni, a megtapasztalt dolgok csak a gyermek saját erőfeszítései által épülhetnek be. Ezen állapot nélkül a tanulás kényszer, kínszenvedés. Ezért kiemelten fontos a tanulási tevékenység motiválása. 

A motiváció akkor hatékony, ha a gyermek egyedi szükségleteire szabott, partnerségen alapul és egy folyamatot feltételez, nem pedig pillanatokat. A motiváció célja az, hogy a gyermek végigmenjen egy úton, hogy ne adja fel, hogy elfogadja: egy eredmény eléréséhez a küzdelem is hozzátartozik. 

Az értékelő legyen őszinte, ha az elismerését fejezi ki egy elért eredmény miatt, így válik hitelessé az értékelés. A pedagógusoknak, de a szülőknek is meg kell találnia azt a motiváló stratégiát, technikát, amely gyermekét hatékonyan fejleszti, pozitívan hat személyiségére.„A motiváció az ami elindít, a szokás az, ami az úton tart.”(Jim Ryun)A „Képes vagy rá!” matricás csomagokat azért alkottuk meg, hogy segítségére legyen pedagógus kollégáknak és a szülőknek.

A vidám matricák használatával biztosíthatjuk a gyermekek számára az azonnali visszacsatolás
és a fejlesztő értékelés lehetőségét.


A csomagok 189 db valódi motivációt jelentő matricát tartalmaznak. A 'Pedagógiai Matrica Csomag' bármely tanulási tevékenység motiválásra használható, míg a 'Logopédiai Matrica Csomag' elsősorban logopédusok számára lehet hasznos az eredményes munkához.

Megvásárolható, Csongrád megyében terjesztő:
a Fejlesztő Műhely!Személyes átvétel (Szegeden, Szentesen, Kecskeméten)
megbeszélés szerint, igény esetén postázom!

Ára: 940 Ft

(A postaköltség 700 ill. 1300 Ft, attól függően, hogy házhoz, vagy Csomagpont-Foxpont automatába kérik a szállítást, amennyiben nem a személyes átvételt választják.)

Fel↑