Kiemelt kép

Korai diagnosztika - LongiKid© (3 hónapostól 12 éves korig)

Korai diagnosztika - LongiKid© (3 hónapostól 12 éves korig)

A LongiKid© fejlesztésekor fő szempont volt a könnyű alkalmazhatóság, a pontozási rendszer differenciált és a kiértékelési/véleményezési rendszer átlátható kialakítása. A könnyű alkalmazhatóságot egy számítógépes program segíti, melyben elektronikusan rögzíthetőek és követhetőek a gyermek adatai, pre- peri-és posztnatális anamnézise mellett a LongiKid©ben nyújtott teljesítménye, vizsgálati vélemény formában.

A LongiKid©ben mutatott teljesítmény pontozása objektív,- fejlődésneurológiai, neuropszichológiai, fejlődéspszichológiai, valamint szemészeti és hallásvizsgálati életkori kritériumok figyelembe vételével tipikus (2 pont), atipikus de teljesített (1 pont), ill. nem teljesített kategóriák közül lehet választani.

Igen sokrétű, kb. 1500 itemet figyelünk az egész vizsgálat során. Egy-egy funkciót több feladaton keresztül is értelmezünk, és így kapunk teljesebb képet a gyermek fejlettségéről.

A vizsgálati eredmény automatikus számítógépes összesítése egyaránt informatív az egészségügyben, az oktatásügyben dolgozó szakembereknek és a pszichológusoknak.


Fel↑