Kiemelt kép

Könyvajánló

Látogatás a HANGOK birodalmába


Megjelent Szabó Szilvia: Látogatás a HANGOK birodalmába 
c. könyve! Fejlesztő élménytár az L és az R hangok gyakorlásához

 
Látogatás a hangok birodalmába a L, R hangok helyes kiejtésének gyakorlásához nyújt segítséget szülőknek és szakembereknek egyaránt.
A könyv anyaga az artikulációs terápia azon szakaszán használható, ahol a tanult hangot a logopédus már kialakította és rögzítette.
Ebben a fejlődési szakaszban a gyermekek gyakorlás közben már tudják jól ejteni a tanult hangzókat, de ha spontán mesélnek valamit, még összekeverik azokat. 

Az artikulációs zavar a beszédhangok helytelen kiejtése, vagyis a kiejtés tisztaságának zavara, melyek az adott nyelvi közösség normáitól eltérnek. A beszédfejlődés során a gyermek artikulációja egyre fejlettebb lesz, de ha 4,5-5 éves korban is hibásan ejti a beszédhangokat, akkor logopédus segítségét kell kérni.

Óvodában, középső csoportban, majd nagycsoportban kezd zavaró lenni a hibás hangképzés: egyrészt gyermekünk a gúnyolódások kereszttüzébe kerülhet, másrészt könnyen keverheti a helytelenül képzett hangokat az írás- olvasás során. Mindezek negatívan befolyásolják a gyermekek iskolai teljesítményét és további problémák forrása lehet.
A beszédhiba káros hatása a gyermeki fejlődésre főleg az első és második osztályos tanulók esetében jelentkezik: megnehezíti az alapvető iskolai készségek elsajátítását, az olvasás - írás tanulását.A könyv használata az otthoni gyakorlás során elengedhetetlen a gyermek fejlődéséhez, az iskolakezdéshez és erősíti a gyermek - szülő kapcsolatát a játékos feladatok megoldása során. 
A többszáz kép és a könyvben található játékos feladatok sokoldalúan szolgálják a hanghibákkal küzdő gyermekek fejlesztését.
A látványos, színes, szemet gyönyörködtető képek és a változatos feladatok alkalmasak az óvodás és kisiskolás életkorú gyermekek érdeklődésének a fenntartására, de a szülők számára is valódi élményt kínál a gyakorlás idején.

Ez az első Látogatás könyv, amely verseket is tartalmaz! A könyvben Bartos Erika, Zelk Zoltán és Kovács András Ferenc hangulatos versei segítik a hangképzést.A könyv másik újdonsága, hogy túllép a lapokon! A könyv 3 lapja életre kelthető! Okoseszköz segítségével életre kelnek, megmozdulnak a szereplők! 
Ennél látványosabb és élvezetesebb módja nem volt még a L, R hangok gyakorlásának! 
A szükséges Zappar alkalmazás ingyen letölthető androidos telefonra a Play áruházból és iOS készülékre az 'App Store'-ból is. Ezután a könyv jelzett oldalán csak be kell szkennelni a képet és a szakszerűen felépített fejlesztő játékokkal indulhat is a móka! /WiFi és 4G kapcsolat esetén is működik./

Tartalmas és élményekkel teli barangolást kívánunk a hangok birodalmába!
 
Ár: 3.790.- 
Formátum: 
A4
312 gramm

ISBN 9 786150 048123
Szerző: Szabó Szilvia logopédus
Lektor: Dombóvári Ildikó, a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság alelnöke


Megvásárolható, Csongrád megyében terjesztő:
a Fejlesztő Műhely!


Személyes átvétel (Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Kecskeméten)
megbeszélés szerint, igény esetén postázom!

(Postaköltség 700 ill. 1300 Ft, attól függően, hogy házhoz, vagy Csomagpont-Foxpont automatába kérik a szállítást.
Részletek: itt!)

Ára: 3 790 Ft
Érdeklődni:
Törökné Vincze Adrienn
06 20 88 60 913
fmuhely@gmail.com

A szerző honlapja:
http://szilvia-logopedia.hu/Fel↑